Hurrá, várandós vagy! Milyen csodálatos lehet a tudat, hogy egy kisbaba növekszik a pocakodban. Talán ugyanakkor izgalmas is ez az időszak és sok kérdés merül fel benned a várandóssággal kapcsolatban. A Gabi segít neked az öt leggyakrabban előforduló kérdés megválaszolásában.

Mikor kell először terhesgondozásra mennem?

Amint pozitív lesz a terhességi teszt, azonnal felveheted a kapcsolatot a lakóhelyed szerinti védőnővel vagy nőgyógyásszal. A várandósságod korától függően megbeszélitek majd a következő vizsgálat időpontját. Többnyire a 8. hét körül mennek a várandós nők az első vizsgálatra és ilyenkor kapják meg az első ultrahang időpontot is.

Mikor mondhatom el másoknak, hogy várandós vagyok?

Ez teljesen tőled függ! Sok leendő anyuka kivárja az első trimesztert, de talán a közeli hozzátartozóidnak már korábban elmondanád a nagy hírt. Nincs jó vagy rossz, csináld úgy, ahogy Neked jó.

Hogyan ápolhatom a pocakomon a bőrt?

A várandósságod első heteiben már elkezdheted kenni a pocakodat. Használj erre kifejlesztett krémeket, melyek megelőzik a viszketést és bőröd megfelelő hidratálásával, rugalmasan tartják azt, ezáltal csökkentve a striák kialakulásának esélyét.

Milyen dolgokra lesz szüksége a kisbabámnak?

Kisbabátok érkezésére sok dologra lesz majd szükséged, főleg, ha első gyermekedet várod. Mit gondolsz a babaruhákról, textil pelenkákról, bababútorokról és a pelenkázótáskáról? Most talán még egy kicsit korai ezeket mind megvenni, de a Gabi által összeállított listával tudhatod, hogy minden meglesz, amire szükségetek lehet.

Hogyan zajlik a várandósságom a továbbiakban?

Minden várandósság más. Ezért nem tudjuk megmondani, hogy a te várandósságod hogyan zajlik majd, de készítettünk egy hasznos áttekintést, amiben trimeszterenként leírtuk, hogy mi történik a testedben.