Nincs is rosszabb, mint amikor sírni látod a kisbabádat, de néha tényleg kifogysz az ötletekből. Már ivott, tisztába tetted és kipihentnek tűnik. Akkor mi lehet a baj? Íme kilenc módszer, amivel megnyugtathatod, megvígasztalhatod. Nincs garancia, de érdemes kipróbálni őket. 

  1. Hordozd hordozókendőben. Így a közeledben lehet, mégis szabadon maradnak a kezeid, hogy más feladatokat is elláthass.
  2. Nyugtasd hangos ‘shhhh shhhh’ hang ismételgetésével. Ez hasonlít ahhoz a hanghoz, amit a pocakodban hallott. Néha még akár a porszívó bekapcsolása is segíthet.
  3. Fürdesd meg. A melegvíz ténylegesen nyugtató hatással lehet kisbabádra.
  4. Újdonsült szülőként, sokszor megy a mosógép vagy a szárítógép. Vidd oda a kisbabádat. A hang és a mozgások sokszor nyugtató hatásúak.
  5. Masszírozd meg gyermekedet. Ez biztonságérzetet ad kisbabádnak.
  6. Fektesd hason a karodra és óvatosan paskold a popsiját. Lassú tempóban, nyitott tenyérrel csináld. Ez jóleső érzés csecsemőd számára. A ritmikusság a szívdobogásodra emlékezteti, ami ismerős hang a kicsinek.
  7. Menjetek ki a szabadba. A friss levegő jót tesz neked és a csecsemőnek is, valamint jóllehet, hogy jobban alszik tőle. Ne foglalkozz a többi ember reakciójával, ha esetleg még sír. A csecsemők gyakran sírnak, főleg az első 3 hónapban. Ez az időszak is véget ér egyszer.
  8. Ha már tényleg kifogytál az ötletekből: kösd be az autóba, és menjetek el egy kicsit autókázni. Jó eséllyel működni fog.
  9. Néha a különböző módszerek valamilyen kombinációja vezet sikerre. Fel-alá sétálsz kisbabáddal a szobában, közben énekelsz és ritmikusan ringatod. Szülőként néha egy egész ládányi trükkre van szükség.

 

Csecsemők sírásának kiváltó okai

Sajnos nem lehet megakadályozni, hogy egy kisbaba sírjon. A csecsemők sírnak, az egyik kicsit többet, a másik kevesebbet. Mert fáradtak, rosszul érzik magukat, fájdalmaik vannak, zavarja őket a címke a ruhájukban, éhesek vagy egyszerűen egy kis ölelésre vágynak. A sírás az egyetlen eszköze arra, hogy kommunikáljon veled. Úgy érzed, hogy sírása már-már extrém, vagy esetleg más oka lehet? Próbáld meg kideríteni az okát, és ha szükséges, kérj segítséget. Anyai ösztönöd gyakran vezet jóra. 500 | Gabi